Specializētais WordPress hostings tiek slēgts

WordPress hostings 2008-2020

Diemžēl nākas paziņot, ka līdz ar 2021. gada 1. janvāri vairs netiks piedāvāti WordPress hostinga pakalpojumi.

Ja pirms gada vēl izskatījās, ka pakalpojumu varētu noturēt ilgāk, bet diemžēl esošais pieprasījums vairs nebija kā agrāk un līdz ar to nav ekonomisks pamatojums tālāk attīstīt pakalpojumu nepalielinot izmaksas un/vai pieņemot darbiniekus. Tas savukārt neļautu piedāvāt personificētu WordPress hostingu. Tālāk meklēšu labāku alternatīvu kā standartizētu platformu ar iespēju personalizēt detaļas.

Tāpat vienlīdzīgi svarīgais iemesls ir trešo pušu risinājumi (WordPress spraudņi vai marketinga rīki), kas aizvien biežāk pēdējos mēnešos sāka plīst un līdz ar to daudziem mājas lapas nedarbojās. Tieši šī atkarība no trešo pušu pakalpojumu kvalitātes kļuva par nepatīkamu pieredzi un sarunām ar dažiem no klientiem, kad man nākas skaidrot kādēļ mājas lapas dažreiz nedarbojas vai ir ar traucējumiem. Diemžēl trešo pušu pakalpojumu kvalitāti ietekmēt nevaru, bet, ja vajadzētu veidot savus, tas prasītu laiku (testēšanai) un resursus, kuru šobrīd nav.

No kļūdām jāmācās. Ņemot vērā, ka jau no pagājušā gada beigām hostings nes vairāk zaudējumus, tad šobrīd bija pēdējais brīdis, lai pārtrauktu pakalpojumu.

Kas notiks tālāk?

Dažiem no Jums Līgumi un pēdējie rēķini ir līdz ar 1. jūliju, citiem no 3 mēnešu apmaksas rēķinu apmaksa saīsināta uz maksājumu reizi mēnesī (lai vieglāk pāriet uz citu hostingu), dažiem pēdējais termiņš ir 1.oktobris un atlikušajiem 31. decembris. Ka noprotat, tad Līguma punkts par atteikšanos 1 mēneša laikā joprojām ir spēkā.

Kas notiks ar klientu mājas lapām?

Tās saglabāsies līdz Līguma vai rēķina beigām. Jebkurā laikā mājas lapu var nokopēt uz cita servera.

Katrā ziņā katras lapas (domēna) kopija ar datiem tiks nosūtīta pēc pēdējās Līguma/rēķina dienas. Gadījumā, ja klientiem ir izstrādātas specifiskas sadaļas (galerijas, pasākumi, apmācību programmas, profili, …), tad kods nāks līdzi kā vesela mājas lapa, lai to varētu vienkārši pārkopēt. (Tehniskās detaļas pieejamas atsevišķi.)

Žēl, ka tā, bet dzīve rit uz priekšu! Šie 12. gadi ar dažiem no Jums bija gan ar kāpumiem, gan kritumiem. Prieks arī par tiem, kuri jau pirms gadiem kļuva par miljonu kompānijām un izauga ātrāk par mani.

Tāpat prieks par Tiem, kuri ieteica mani kā hostinga pakalpojumu sniedzēju un nodeva stafeti tālāk jauniem klientiem – Jums.
Turpmāk tikai programmēšana un mārketings.

Autors: Rolands (MediaBox.lv)

WordPress PHP izstrādātājs. Programmēju interneta mājas lapas.

Rakstiet savu komentāru

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.