Atpakaļ pie WordPress kā CMS mediabox.lv mājas lapai

mediabox.lv logo

Pirms diviem gadiem rakstā “MediaBox.lv = WordPress + CodeIgniter + Elasticsearch + Neo4j + CDN“, kur minēju, ka mediabox.lv CMS čaulas funkciju pilda CodeIgniter. Ko lai saka? Pa šiem diviem gadiem daudz kas ir mainījies un tagad mediabox.lv ir atpakaļ uz WordPress kā pamata platformas mājas lapai.

Šis būs vairāk tāds kā tehniski-informatīvs bloga raksts.

CodeIgniter eksperiments un rezultāts

CodeIgniter eksperiments ir beidzies un mainoties mediabox.lv vajadzībām, nākas būt atkal sākuma punktā. Uz raksta tapšanas brīdi, šī lapa ir standarta WordPress instalācija bet sava dizaina – izmantojam TwentyTwentyOne. Ar laiku izveidosim arī savu dizainu, bet šobrīd tā nav prioritāte un esošais risinājums atbilst šī brīža vajadzībām – pamatinformācijas sniegšanu, bet nekādiem vizuāliem elementiem. CodeIgniter bija labs, bet manas prasmes ir attīstījušās tālāk un tā īsti tas vairs nebija vajadzīgs, jo visu nepieciešamo nodrošināja (PHP) Composer ar visām izstrādes bibliotēkām. Ja vajadzētu veidot atkal kādu ne-WordPress lapu, turpnātu lietot CodeIgniter kā ātrās izstrādes paraugu un validāciju (MVP).

WordPress 5.8 un jaunās iespējas

Gutenberg ir WordPress vizuālais redaktors, kurš lika mainīt domas. Neslēpšu, ka biju diezgan skeptisks, jo likās, ka tas būs kārtējais vizuālais lapu veidotājs, kurš tikai apgrūtinās vēlāk lapu uzturēšanu un migrāciju. Tā nav! Patiesībā tieši otrādi – tas devis sakarīgus rīkus gan izstrādātājiem, gan lietotājiem (klientiem) lietot jau iepriekš sagatavotas veidnes, kuras klients var pats labot bez izstrādātāja iesaistes (tās tikai sākotnēji jāuzprogrammē). Par Gutenberg būs plašāks apskats.

Elasticsearch, Neo4j, CDN?

Izrādās bija nepieciešams visā procesā tikai attēlu attālināta izvietošana uz Google serveriem (Google storage (CDN)). šo turpināšu izmantot.

Elasticsearch nevienā lapā netika izmantots, jo mediabox.lv nemaz nebija meklētāja. Elasticsearch noder ne tikai meklēšanai, tādēļ tas arī paliks jaunajā mājas lapā.

Neo4j tā īsti neiedzīvojās arī, jo nebija tik daudz satura vai tādi mārketinga/pārdošanas apjomi (apzināti), lai pieslēgtu šo iespēju. Papildus tika atrasti arī citi risinājumi, kas pilda līdzīgas funkcijas un izmanto Cypher vaicājumus.

Jaunums: web procesu atomatizācija un Docker

Automatizācija internetā ir ĻOTI noderīga un tā ir lieta, kurai esmu pastiprināti pievērsies pēdējo 2-3 gadu laikā. Kā nekā pats savu auto un arī īrēto dzīvokli atradu automatizējot sludinājumu analīzi. ja agrāk to izmantoju, no jau slēgtajā (vecajā) WordPress hostingā, tad tagad tā ir mana ikdiena. Arī jaunie risinājumi ir automatizācijas procesā. Šeit atkal būs jauna sadaļa par ko varēšu rakstīt un runāt, sākot no IFTTT, Zapier, Integromat un beidzot ar paša veidotiem vai atvērtā koda risinājumiem.

Docker un Docker Compose ir pamatu pamats no jau visām web aplikācijām, ko veidoju

Kādēļ izmaiņas?

Lielākoties tādēļ, lai eksperimentētu ar jaunajām WordPress iespējām, veidot satura un programmēšanas eksperimentus un mācītos jaunas prasmes.

Ja sekosi līdzi blogam, noteikti redzēsi kā šī lapa laika gaitā attīstās, kā satura vadības sistēma un WordPress kopumā.
P.S. Te var pieteikties jaunumiem e-pastā!

Autors: Rolands (MediaBox.lv)

WordPress PHP izstrādātājs. Programmēju interneta mājas lapas.

Rakstiet savu komentāru

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.